Celler Albet i Noya
Penedès, Espanya
Any de fundació
|
1979 |
Enòleg
|
Josep Maria Albet i Noya |
Direcció |
Can Vendrell, s/n |
08739 Barcelona |
|
Teléfono |
+34 938 994 812 |
|
albetinoya@albetinoya.cat |
Pàgina web |
El celler de Xapallà es va inaugurar l'estiu del 2004 amb un magatzem climatitzat, la sala de criança i una nova línia d'embotellat. La nova celler de l'Era es va inaugurar el 2010 per vinificar per separat els vins de gamma més alta, treballant per gravetat.
Vinificació Ecològica
La normativa ecològica incideix sobretot en l'ús del sulfurós en limitar els seus nivells aproximadament a la meitat dels d'un celler tradicional. Aquest fet provoca que el celler d'Albet i Noya hagi de treballar amb un nivell d'higiene molt superior al d'un celler convencional. No obstant això, una vegada més la clau de l'elaboració de vins de gran qualitat es troba en la qualitat de la matèria primera: el raïm.
El fet d'entrar raïm perfectament sana al celler permet Albet i Noya treballar sense sulfurós. Els llevats emprades al celler són autòctones de les vinyes d'Albet i Noya, seleccionats per nosaltres de la varietat Xarel · lo i es treballa en la selecció d'altres llevats autòctons per a la resta de varietats.
Els dipòsits de fermentació disposen d'una instal · lació de gas inert (una barreja de nitrogen amb carbònic) per prevenir possibles alteracions en el vi. Un cop més, fem èmfasi en la prevenció: com que no es pot corregir el vi químicament, vigilem en tot moment la higiene. Els elements del celler es netegen amb aigua calenta (fins a 90 º C) a pressió, i no s'utilitzen productes químics.